بارها و بارها در زندگی روزمره شاهد موقعیتهایی بودهاید که شما را دچار شک و تردید عجیبی کرده است. همین که حرفی زده باشید اما احساس کنید مخاطب برعکس متوجه شده و شما را با رفتارش سردرگم کرده است. تا این جا که بابت برداشت اشتباه مخاطبتان مردد میشوید و این احساس در رفتارتان نمود مییابد. یا این که احتمالا شما هم از این فکر کردم”های تکراری خسته شدهاید؛ مثل این که فکر کردم منظورم را متوجه نشده است” یا فکر کردم دچار سوتفاهم شده باشد” و…این موقعیتها و سایر موقعیتهای مشابه شامل درگیری ذهنی بسیاری از ما با معضل شفافیت در سخنرانی است. معضلی آشنا که با تمام پیچیدگیهایش راه حل دارد.
در بررسی پدیده توهم شفافیت در سخنرانی همان طور که گفته شد فرد آگاهی افراد را نسبت به حالات خود خیلی بیشتر از آن چه که هست ارزیابی میکند. در توهم شفافیت مقصود حالات داخلی افراد مثل احساسات او نظیر ترس، ناراحتی، هیجان و …میباشد.
موقعیتهای مشابهی از توهم شفافیت در زندگی شخصی هم رخ میدهد. مثلا در حال خوردن یک غذا یا نوشیدن نوشیدنی خاصی هستید که عشق خاصی بدان میورزید یا در مقابل از خوردن آن نفرت دارید فکر میکنید سایر افراد حاضر در دور میز بیش از خود شما این حس عشق یا نفرت را احساس میکنند. یا اگر برای یک مصاحبه شغلی یا مثلا مطرح کردن درخواست افزایش حقوق عصبی، مضطرب و نگران هستید حس میکنید طرف مقابل خیلی زود از حس شما آگاهی پیدا کرده و این موضوع روی دیدگاه رئیس یا فرد مصاحبهکننده نسبت به شما اثر منفی میگذارد.
مشاهده مقاله بررسی معضل توهم شفافیت و ترس از سخنرانی در سخنرانان (1)
اگر درگیر این معضل شدهاید با این تصور که باید تا آخر با این تصور دست و پنجه نرم کنید خودتان را عذاب ندهید! بخش دوم این سری آموزشی کمک میکند تا به سادگی بر ترس و توهمات خود غلبه کنید.
بررسی معضل توهم شفافیت در سخنرانی و ترس سخنرانان
سخنرانی عمومی میتواند یک تجربه عظیم احساسی برای هر فرد باشد. به همین دلیل است که هر عامل مرتبط با روح و روان سخنران میتواند به اشکال مختلف به فرآیند سخنرانی آسیب بزند.
توهم شفافیت چه طور چارچوب ذهن سخنران را بر هم میزند؟
اگر ذهن سخنران را یک چارچوب سازماندهی شده در نظر بگیریم که با مطالب طبقهبندی شده منظم شده است، توهم شفافیت در سخنرانی همچون تیر خانمانبراندازی است که کل این نظام را بر هم میزند؛ اما چه طور؟
محصول کمال طلبی را اینجا بخوانید
اهمیت بازی کردن؛ آخرین باری که بازی کردید چه زمانی بود؟
ما آفریده شدیم که شاد باشیم، اما برای رسیدن به شاد بودن چه کاری باید انجام دهیم؟
شفافیت ,توهم ,سخنرانی ,معضل ,یک ,هم ,توهم شفافیت ,شفافیت در ,در سخنرانی ,معضل توهم ,و ترس
درباره این سایت