عذر می خواهم”؛ این دو کلمه ساده وقتی در کنار هم قرار می گیرند تبدیل به دشوارترین و عذاب آورترین جمله دنیا می شوند. این موقعیت برای همه ما پیش آمده است و ممکن است فراموش کرده باشیم. مثل همان پشت چراغ قرمز ایستادن ها و به حقوق گروهی از افرادی که در حال راه رفتن روی خط عابر پیاده هستند؛ اما با حق به جانب بودن خودمان جرئت عذرخواهی کردن را از خود می گیریم. خیلی از نزاع ها و بحث های طولانی در خانواده یا بین دوستان هم از همین کم دل و جرئتی شروع می شود. شجاعتی که یا به خاطر غرور زیادی است یا به خاطر خجالت زده شدن و ترس از عواقب و احساسات بعد از عذرخواهی کردن. بعضی هم از روش عذرخواهی بدون عذرخواهی استفاده می کنند که در واقع عذر بدتر از گناه است! چون ندامت و پشیمانی در پس این عذرخواهی دیده نمی شود. به نظر می رسد ما به خاطر سبک زندگی و فشارهایی که به صورت روزمره تحت آن ها قرار می گیریم معمولا از به کارگیری فن بیان عذرخواهی طفره می رویم. شاید هم خانه از پای بست ویران است و ما هرگز یاد نگرفته ایم چه طور باید در قبال اشتباهات و خطاهای خود متاسف باشیم!
عذرخواهی انواع و اقسام خود را دارد، عذرخواهی زمان و مکان خود را می طلبد و از همه مهم تر این است که چه طور عذرخواهی کنیم. تمام این موارد سرفصل های بحث امروز ما در دانشگاه زندگی است بلکه از این پس به خوبی بیاموزیم چه طور با فن بیان عذرخواهی پای اشتباهاتمان بایستیم.
فن بیان عذرخواهی کردن از دیگران
اگر در اطراف شما افرادی وجود دارند که حتی وقتی واقعا کاری را انجام می دهند که باعث آزار شده است یا زمانی که خودشان هم به اشتباهاتشان پی می برند از عذرخواهی کردن سر باز می زنند این عوامل را در آن ها جستجو کنید:
- غرور: برای انسان ها پذیرش اشتباه دقیقا مثل شکستن لبه های غرورشان است. البته این موضوع بسته به سطح غرور و ویژگی های شخصیتی افراد متفاوت است.
- خجالت زدگی: برخی از افراد از بیم حالات بعدی شرم و خجالت در برابر دیگران بابت اشتباهاتشان حاضر هستند تا سر حد مرگ روی اشتباهاتشان اصرار کنند؛ بدون این که از کسی عذرخواهی نمایند.
- خشم: اگر فردی پرخاشگر و عصبانی هستید و چندان صبور نیستید می توان حدس زد که شاید هرگز اشتباهاتتان را نپذیرید و در مقابل دیگران جبهه بگیرید.
مشاهده مقاله 6 روش بهره گیری از فن بیان بدون مبالغه، اغراق و خودنمایی
انواع و اقسام عذرخواهی را بشناسید
- عذرخواهی برای دلجویی: این نوع از عذرخواهی را حتما همه می شناسند. وقتی که ما مرتکب کار اشتباهی شده ایم و باعث و بانی ناراحتی بقیه هستیم. وقتی که به قرار ملاقات خود دیر می رسید یا بدقولی می کنید باید از این نوع عذرخواهی برای دلجویی بقیه استفاده نمایید.
- عذرخواهی برای درخواست: در فرهنگ کشورهای مختلف خصوصا فرهنگ شرق عذرخواهی کردن قبل از درخواست کمک یا انجام کاری از طرف دیگران متداول است.
- عذرخواهی بدون عذرخواهی(!): این نوع عذرخواهی همان طور که پیش تر گفتیم عذر بدتر از گناه است. نوعی از درخواست عذرخواهی که افراد فقط با زبانشان از دیگران درخواست عفو می کنند؛ اما در چهره آن ها آثار ندامت دیده نمی شود!
- عذرخواهی به رسم ادب: یکی از هفت گنجی که ما را در برابر دیگران دوست داشتنی می نمایاند به جا آوردن رسم ادب است. عذرخواهی یکی از لوازم ادب است.
نوش دارو بعد از مرگ سهراب نباشید!
عذرخواهی کردن هم اصول خود را دارد. یکی از مشکلات بزرگ ما عذرخواهی دقیقا وقتی است که کار از کار گذشته است. حتی عذرخواهی کردن هم وقت و زمان خاص خود را می طلبد. باید در همه حال پذیرای خطا خود باشیم: حتی:
حتی وقتی 100 درصد مقصر نیستیم…
یکی از بهترین دستاویز ها برای این که ارتباطمان را به همان حال رها کنیم و بی خیال فن بیان عذرخواهی از دیگران شویم این است: من کاملا مقصر نبوده ام!
مسیر زندگی خود را درست تعیین کنید
دانشگاه زندگی و مقالات آن را اینجا دنبال کنید
اهمیت بازی کردن؛ آخرین باری که بازی کردید چه زمانی بود؟
ما آفریده شدیم که شاد باشیم، اما برای رسیدن به شاد بودن چه کاری باید انجام دهیم؟
عذرخواهی ,ها ,هم ,فن ,دیگران ,بیان ,عذرخواهی کردن ,خود را ,فن بیان ,بیان عذرخواهی ,به خاطر
درباره این سایت